Heb je als ondernemer nog een website nodig in 2023?

Het is normaal voor ondernemers en bedrijven om een eigen website te hebben. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een eigen website? En heb je echt nog een website nodig in dit tijdperk vol (gratis) social media platformen? Lees in dit artikel waarom je in 2023 nog steeds een website nodig hebt.

Waarom website nodig in 2023

Altijd online

Een goedgevulde website met alle nodige informatie over jouw onderneming is veel eenvoudiger dan steeds dezelfde berichten over jouw prijzen, beschikbaarheid of werkwijze te hoeven te beantwoorden op sociale media. Alle informatie kan je gewoon overzichtelijk op je eigen website plaatsen.

Snellere customer journey

Wanneer iemand op jouw Instagram, TikTok of Facebook profiel komt en klaar is voor de volgende stap (bijvoorbeeld een aankoop of offerte aanvrag), maar je hebt geen website, dan vertraag je het volledige proces. Ze moeten je eerst een bericht sturen en dan wachten op jouw antwoord. Veel verloren tijd dus.

Als een potentiële klant eenvoudig via een link op jouw website terecht komen kunnen ze meteen een aankoop doen, offerte aanvragen of afspraak inplannen. Websitebezoekers hoeven niet te wachten waardoor de customer journey een stuk efficiënter is.

Hoger vertrouwen

Wat doen we vaak voordat we iets kopen? We controleren het even op Google. We moeten een bedrijf eerst vertrouwen voordat we een aankoop doen of een samenwerking aangaan. Meerdere contactpunten helpen hierbij: social media profielen én een professionele website. Zonder professionele website kom je ongeloofwaardig over. Veel mensen verwachten dat betrouwbare bedrijven een website hebben.

Ruim bereik

Iedereen met een internetverbinding, een smartphone, tablet of pc kan jouw website bereiken. Mensen hoeven geen social media account te hebben of ingelogd te zijn. Met een website ligt het hele online publiek binnen bereik. Met betalende advertenties of SEO kan je dat ruime bereik volop benutten en nog meer klanten aantrekken.

Bezoekers vanuit Google

Wanneer we een specifieke vraag hebben, dan gebruiken we meestal Google om een antwoord te vinden. Het is daarbij handig om de juiste informatie op een overzichtelijke webpagina voorgeschoteld te krijgen. 

Met een eigen website kun jij als relevant zoekresultaat voor een specifieke vraag verschijnen. Belangrijk hierbij is dat je informatieve en waardevolle content aanbiedt op je website.

Op zoek naar een betaalbare website?

Klaar om online gevonden te worden maar ben je nog op zoek naar een betaalbare en professionele website? Daar kunnen wij bij helpen! Neem gerust een kijkje tussen onze website pakketten, of neem vrijblijvend contact met ons op.