Wat kost een website laten maken?

Wat kost een website laten maken?

Heeft jouw onderneming nog geen website, of is de huidige website aan vernieuwing toe? Dan vraag je je vast af wat de kosten zijn voor het ontwikkelen van een website. In dit artikel geven we je inzicht in richtprijzen en de factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden.

Wat kost een website laten maken?

Een Gratis Website?

Het is zeker mogelijk om een website te bouwen zonder kosten. Er bestaan diverse platforms, zoals Wix en de website builder van Google My Business, waarmee je snel en eenvoudig enkele pagina’s online kunt zetten.

Dit kan een interessante optie zijn in bepaalde gevallen, zoals bijvoorbeeld voor een lokale wielerclub die haar leden op de hoogte wil houden van komende activiteiten. Voor hen is een professionele, op maat gemaakte website wellicht niet nodig.

De voordelen van gratis websitebouwers zijn onder andere:

  1. Kostenloos: Je hoeft geen budget te reserveren.
  2. Zelfbeheer: Je hebt volledige controle over de inhoud.

Nadelen van gratis websites zijn onder andere:

  1. Tijdsinvestering: Het bouwen en onderhouden van de website vereist tijd en inzet.
  2. Gebrek aan expertise: Je krijgt geen advies van een ervaren webdesigner.
  3. Beperkte functionaliteit: Je bent beperkt tot de functies die worden aangeboden, en sommige aspecten zoals domeinnamen en premiumfuncties kunnen kosten met zich meebrengen.

Waarom Een Webdesigner Inhuren?

Waarom zou je dan kiezen voor een professionele webdesigner als je zelf een website kunt bouwen? Het antwoord ligt in het gezegde: “Schoenmaker, blijf bij je leest.” Als leek kun je zelden hetzelfde resultaat bereiken als een professional.

Het inhuren van een expert voor het bouwen van een website biedt verschillende voordelen:

  1. Vakkennis: Een professionele webdesigner beschikt over uitgebreide kennis van typografie, kleurenpaletten, responsive design, UX, UI, webdesigntrends en meer. Deze expertise zie je terug in het eindresultaat.

  2. Tijdsbesparing: Zelf een website bouwen kost veel tijd, die je liever aan belangrijkere zaken wilt besteden. Door een professional in te huren, kun jij je richten op je kernactiviteiten.

  3. Maatwerk: Zelfbouwplatforms zoals Wix en Squarespace hebben beperkingen. Een webontwikkelaar heeft die beperkingen niet en biedt daardoor aanzienlijk meer creatieve vrijheid. Als je specifieke wensen hebt, kan maatwerk de oplossing zijn.

Wat Kost Het Om Een Professionele Website Te Laten Maken?

Natuurlijk is het inhuren van een webdesigner niet kosteloos; webontwikkeling vergt nu eenmaal tijd en expertise. Daarom zijn er kosten aan verbonden.

De kosten voor het ontwikkelen van een eenvoudige one-page website via een professioneel webdesign bureau beginnen doorgaans bij €836,00 euro. In deze prijs zijn onder andere een content management systeem (CMS) voor zelfbeheer, een op maat gemaakt ontwerp en copywriting inbegrepen. Wij maken een volledige professionele website vanaf €650 en zijn daardoor een stuk goedkoper dan veel andere webdesign bureaus. Toch kan u steeds rekenen op een professionele service.

Factoren Die De Prijs Van Een Website Bepalen

De bovengenoemde prijs die je bij veel bureaus vindt is van toepassing op een basiswebsite met slechts één pagina. Veel bedrijven hebben echter meer uitgebreide behoeften, zoals meerdere pagina’s, een blog of een e-commerceplatform. Deze factoren hebben invloed op de totale kosten van de website.

Hoeveel je uiteindelijk betaalt voor je website hangt af van:

  1. Aantal pagina’s: Het is logisch dat het ontwerpen van 20 pagina’s meer tijd in beslag neemt dan het maken van een one-page website. Bovendien heeft de lengte van de pagina’s invloed; langere pagina’s met complexe opmaak vergen meer tijd.

  2. Talen: Als je content in meerdere talen wilt aanbieden, zoals Nederlands, Frans en Engels, brengt dit extra kosten met zich mee vanwege de technische aanpassingen die nodig zijn voor meertalige websites.

  3. E-commerce: Het opzetten van een webwinkel is complexer dan het bouwen van een statische website vanwege de extra functionaliteiten zoals betalingsverwerking, voorraadbeheer en btw-instellingen. Een webshop is doorgaans duurder dan een standaardwebsite.

  4. Aanvullende functies: Sommige bedrijven hebben specifieke wensen, zoals een interactieve kaart met verkooppunten of een klantenomgeving die registratie vereist. Het implementeren van dergelijke functies vergt meer tijd en heeft invloed op de totale kosten.

Niet Inbegrepen Kosten

Naast de kosten voor de websiteontwikkeling zijn er vaak nog extra diensten nodig, zoals:

  1. Domeinnaam en hosting: Sommige webontwikkelaars nemen de kosten van een domeinnaam en hosting op in hun offerte, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te regelen. Als je hierover twijfelt, kan de webontwikkelaar advies geven.

  2. Aanvullende services: Het bouwen van een website omvat meestal technische en visuele aspecten. Er kunnen echter ook aanvullende diensten nodig zijn, zoals branding, klantonderzoek, zoekwoordonderzoek, copywriting, vertalingen, fotografie of videografie.

Budget Voor Marketing

Het is belangrijk om niet al je budget te besteden aan de websiteontwikkeling. Een gloednieuwe website heeft weinig waarde als er geen bezoekers zijn.

Het is daarom verstandig om een deel van je budget te reserveren voor online marketing, waaronder zoekmachineoptimalisatie, Google-advertenties, sociale media-advertenties en e-mailmarketing. Deze investering zal zich doorgaans snel terugbetalen in de vorm van meer zichtbaarheid en klanten.

OP zoek naar een betaalbare website?

Als je overweegt om een professionele website te laten bouwen, dan kan je rekenen op onze betaalbare pakketten en professionele service. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.